NAFOLs konferanseblogg:
Nytt innlegg 6. juni

Research based education
#Practice based research
av Hannah Kaihovirta-RosvikLes mer

Siste nytt:


Kull 2, 3, 4 og 5: Påmeldingen for august har åpnet

Kull 2: Program og elektronisk påmelding

Kull 3: Program og elektronisk påmelding

Kull 4: Program og elektronisk påmelding

Kull 5: Program og elektronisk påmelding


NAFOL-student disputerer

15. august disputerer Ela Sjølie, kull 1, med avhandlingen "Pedagogy is just common sense. A case study of student teachers' academic learning practices. Første opponent er professor Stephen Kemmis fra Wagga Wagga University, Australia. Andre opponent er professor Tone Kvernbekk fra Pedagogisk forskningsinstitutt, Universitetet i Oslo. Komiteen har blitt administrert av førsteamanuensis Kari Berg ved Program for lærerutdanning, NTNU.

Sted: NTNU Dragvoll, Trondheim
Klokken: 10.00

Last ned abstract (docx-fil)


Bildespill fra NAFOLs arrangementer i Tromsø

20. - 22. mai arrangerte NAFOL konferanse, veilederseminar, førstelektordag og seminarer i Tromsø.

Se bildespill


Profilerte lærerutdannere i Norge

Nå kan du laste ned heftet "Profilerte lærerutdannere i Norge - Kulturelle portretter skrevet i anledning NAFOL-seminar i Tromsø 2014".

Last ned heftet (pdf-fil)


NAFOL-støttet ph.d.-kurs: Digitale tekster ved UiA

Det NAFOL-støttede ph.d.-kurset SPR602 - Digitale tekster: Problemer, teorier og metoder, har søknadsfrist 20. august.

Mer informasjon


Tips: Skal du skrive engelsk tekst og lurer på oversettelse av termer fra universitets- og høgskolesektoren?

Sjekk ut termbasen til Universitets- og høgskolerådet.


Bli med og gjør NAFOL-siden levende

Vi er opptatt av at våre NAFOL-studenter og veiledere skal være delaktige i NAFOLs virksomhet. Derfor er ph.d.-studentene og veilederne med å prege innholdet på forsiden av hjemmesiden ved å skrive tekst til Ukas NAFOL-student, Månedens NAFOL-veileder, reisebrev og konferanseblogg.
Les mer
UKAS NAFOL-STUDENT
Tanja Walla

Tanja Walla er stipendiat ved Høgskolen i Nesna og underviser i naturfagdidaktikk i grunnutdanningen og på masternivå. Hun har bakgrunn som lærer og almennlærerutdanner. I hennes doktorgradsprosjekt er hensikten å utvikle og undersøke læringsfellesskap og undervisningsopplegg som fremmer kompetanse i argumentasjon i naturfag.

Les mer

Reisebrev
fra USA

Cherise Storlie-Kristoffersen, kull 2, har siden oktober vært gjest ved University of Minnesota - Center of Writing. Hun har tatt del i Minnesota Writing Project, holdt presentasjon ved Internationalization in Education Conference og fått støtte i arbeidet med mixed methods. Les mer i reisebrevet.

Last ned reisebrev (docx-fil)

Reisebrev
fra Australia

Kai Arne Nyborg, kull 3, forlot Tromsø i desember til fordel for Melbourne i Australia. Han har vært gjest ved Deakin University og blitt tatt godt i mot av Dr. Anna Halafoff som blant annet har tatt han med på skolebesøk, møte med tekstbokforfatter i religionfaget, IQ Debate ved Wheeler Centre og konferansen til Australian Multicultural Council. Les mer i reisebrevet.

Last ned reisebrev (docx-fil)

MÅNEDENS NAFOL-VEILEDER
Anna-Lena ØsternAnna-Lena Østern er hovedveileder for Nora Sitter (kull 3), Ela Sjølie, Solveig Å. Bendiksen og Halvor Spetalen (alle tre fra kull 1) og er medveileder for Carla Chinga (kull 2). Hun har også veiledet to NAFOL-studenter som har disputert; Elin Angelo og Britt Karin Støen Utvær. Anna-Lena Østern har hatt kunnskapsformer og læringsmåter som hovedtemaer i sin forskning, og har vært særlig opptatt av kommunikasjon og multimodal kommunikasjon og læring. Hun disputerte i 1992 ved Åbo Akademi med temaet tospråklighet og lingvistisk bevissthet hos barn mellom seks til åtte år.

Les mer (docx-fil)